Farlig sykehusledelse i Telemark

I Telemark oppleves nærmest et surrealistisk spill om dagen, med sykehusdirektør Frøyshov i spissen. Helt fra hun begynte som direktør opplevde jeg en leder som opptrådte som om jeg ikke eksisterte da jeg skrev et langt og utfyllende brev om varslingen jeg sto i, som jeg ønsket løst i samarbeid med ledelsen. Svaret var at vi håper du tar imot tilbudet vi har gitt deg.  I ettertid ser vi at Frøyshov svarer med de samme setningene til alle uansett hva hun blir spurt om. Som et slags skuespill hvor svarene er innøvd på forhånd og spørsmålet virker egentlig totalt uvesentlig for direktøren.

Slik har hun ledet sykehuset i en avviklingsprosess ( hun kalte det utvikling) støttet av sentrale politikere, NSF, Legeforeningen og Delta med full støtte fra sykehusstyret. Det kan virke som om Frøyshov er Høies mentor og at de nærmest kjører sykehuset Telemark i grøfta som et bevisstløst tospann uten noen form for realitetsorientering. (Den samme metoden kjører forøvrig  Høie resten av helse Norge i grøfta med)

Hva slags mekanismer er det da som gjør at de som støttet direktøren, nå ikke evner/ikke velger å å innrømme at de har vært med på en utvikling som gjør at Telemark sykehus har blitt en pasient felle?  Personlig syns jeg at både helsetilsynet og fylkeslegen kom for seint på banen i forhold til det vanstyret som har fått utvikle seg i sykehuset Telemark, men nå har granskningen avslørt svært dårlig pasientsikkerhet, flere dødsfall som et direkte følge av dette, manglende/dårlig ledelse og et konstant stort overbelegg både på Notodden og i Skien.

Sett i ettertidens lys vil det unektelig virke merkelig, at etterhvert som avsløringene om dette vanstyret kommer for en dag, tviholder både politikere og andre på at dette går bra. AP ordfører i Skien Hedda Foss Five syns fylkeslegen driver skremselspropaganda når han informerer om resultatene etter tilsynet.  FRPs Bård Hoksrud syns ikke det er så farlig fordi dårlig styring og dårlig pasientsikkerhet har foregått så lenge på sykehuset Telemark. Styreleder Tom Jørgensen uttalte at dette hadde ikke noe med nedleggelsen av Kragerø og Rjukan sykehus å gjøre for overbelegg har vi hatt før vi la ned Kragerø og Rjukan sykehus!!!!!

Disse uttalelsene har så store brister at det virker på grensen til direkte latterlig. Tror redselen for å bli avslørt er så stor at disse velger å stikke hodet i sanden og håpe dette går over av seg selv, og at de ikke vil bli avslørt for å ha vært delaktig i avgjørelser som nå alle pasienter i hele fylket lider stort under. (I tillegg til svært belastende arbeidsforhold for ansatte.)

Vi innbyggere i i Tinn kommune, samt lokale politikere har blitt behandlet på en måte som nærmest er ubeskrivelig av den samme ledelsen og av de samme politikere. Vår pasientsikkerhet og vår tillit til sykehuset Telemark og sentrale politikere er for de aller fleste av oss ikke eksisterende.

SP ved Kjersti Toppe og Lundteigen har påpekt gang på gang hvor gal denne prosessen er, og det jeg virkelig undres over er at når ble pasientsikkerhet og menneskers rett til et trygt helsevesen uviktig for andre partier? Jeg tror nemlig ikke det er slik at andre partier ikke ser den samme galskapen. (SV støtter også opp om kritikken av sykehusledelsen.)

At redselen for å bli avslørt er så stor, at man faktisk aksepterer at det ikke er trygt å være pasient på sykehuset Telemark, er nærmest som å pisse i buksa for å bli varm. Det manglet ikke på advarsler ved å legge ned to veldrevne lokalsykehus, uten at man i forkant hadde gjort grundige konsekvens og sårbarhetsanalyser.

KAN NOEN HEVDE  AT OPPDRAGSDOKUMENTET  ER FULGT, NÅR DET STO AT ETTER  UTVIKLINGSPLANEN (“AVVIKLINGSPLANEN”) VAR GJENNOMFØRT SKULLE RESULTATET AV PASIENTSIKKERHETEN BLI MINST LIKE GOD, ELLER BEDRE EN TIDLIGERE?????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment